Corona en veilig werken

Coronaprotocollen, veelgestelde vragen en RI&E

Hoe werken we ook tijdens de coronacrisis veilig in de schoonmaak? De sociale partners hebben hier aan het begin van de COVID-19 pandemie protocollen voor opgesteld, beschikbaar in verschillende talen. Ook zijn de veelgestelde vragen over het coronavirus verzameld en beantwoord. 

Met het volgen van deze protocollen alleen, voldoet een werkgever niet automatisch aan de Arbowet als het gaat om het voorkomen van coronabesmettingen. Daarom zijn in RI&E Schoonmaak vragen opgenomen over corona. Deze vragen kunnen geselecteerd worden bij het aanmaken van een RI&E. Een bestaande RI&E is eenvoudig aan te vullen door de RI&E te herzien.

Al deze informatie is online te vinden op de speciale RAS Coronapagina.

Vragenlijn Werknemers

De RAS heeft een speciale vragenlijn voor werknemers ingericht waar je terecht kunt met vragen over veilig werken en corona. Dit kan belangrijk zijn als je twijfelt of je de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen gebruikt of welke schoonmaakmiddelen je het best kunt gebruiken.

De vragenlijn is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 - 12.30 uur en van 13.30 - 17.00 uur op telefoonnummer 073 - 62 00 469. Of stel je vragen via info@ras.nl.